Acest tratament este cunoscut tututor pacientilor drept tratamentul canalului si presupune ca un nerv afectat al unui dinte, din diferite motie, sa fie inlaturat, astfel incat dintele respectiv sa nu fie supus extractiei si sa se pastreze cat mai bine pe arcada. Ulterior se apeleaza la o lucrare protetica pentru ca dintele sa-si recapete functille obisnuite.

Un tratament endodontic este impartit in mai multi pasi, este mai dificil de urmat decat altele si impune o atentie sporita a medicului, astfel incat lucrarea sa aiba rezultatele dorite. Un mare avantaj al cabinetului nostru este realizarea tratamentelor endodontice cu ajutorul microscopului, technologie moderna, care nu produce radiatii si cu ajutorul careia se pot efectua radiografii digitale intr-un timp foarte scurt.

De asemenea, si aparatura de care dispunem in cadrul cabinetului este moderna si cea mai potrivita in cazul tratamentelor endodontice, si poarta numele de Protaper. Medicii cabinetului nostru se afla intr-un proces continuu de invatare pentru a fi la curent cu aparatura noua sau cu modalitati mai eficiente de urmare a anumitor tratamente.